Business modelling

Heeft u hulp nodig bij business modelling? Dan bent u bij StrategieSuite aan het juiste adres! Ieder bedrijf heeft een businessmodel. Het beantwoordt de vraag op welke manier er geld verdiend wordt aan welke klanten met welke waarde of propositie. Grote veranderingen in de omgeving (bijv. digitalisering) of intern (te hoge kostenstructuur) hebben het businessmodel van organisaties onderuitgehaald of stevig op de proef gesteld.

Gratis introductie bijeenkomst

Wat is een business model?

In een business model staat precies beschreven hoe een organisatie waarde creëert, levert en behoudt met als doel het genereren van winstgevende en duurzame inkomstenstromen. Het business model is een zeer bruikbaar model bij business modelling. 

Welke businessmodellen zijn er?

Wellicht bent u, zoals steeds meer bedrijven, al met uw businessmodel aan de slag. Er zijn verschillende businessmodellen. De meest bekende modellen zijn het business model canvas en het businessmodelwiel. Deze tools maken het vernieuwen van uw businessmodel meer hanteerbaar. De business modellen brengen al uw bedrijfsaspecten op een overzichtelijke manier in kaart, zodat u zicht krijgt op de onderdelen die eventueel bijsturing nodig hebben. Dit kan echter een lastige opgave zijn, daarom is StrategieSuite dé partij die u kan helpen met business modelling!

Het business model canvas

Het business model canvas bestaat uit 9 bouwstenen, waardoor het in één overzichtelijk schema duidelijk wordt hoe een bedrijf in elkaar zit. Bij het uitwerken van deze bouwstenen moeten vragen gesteld worden als, wie is mijn doelgroep, met wie moet ik samenwerken, is mijn product of dienst wel onderscheidend en wie zijn er bereid om te betalen voor welke waarde?

Business modelling met het businessmodelwiel

Tijdens business modelling wordt gebruik gemaakt van het buinessmodelwiel. Het businessmodelwiel bestaat uit vier kwadranten, welke voor elk bedrijf eenvoudig zijn in te delen. Vervolgens gaat het model in op drie niveaus, waarmee je je activiteiten veel optimaler kunt inrichten dan in je sector gangbaar is. Het kan zijn dat je daarom afscheid zult moeten nemen van bepaalde activiteiten of juist nieuwe activiteiten initieert waardoor je je kunt onderscheiden van de concurrent. Het businessmodelwiel heeft een zeer nuttige bijdrage bij business modelling.

De kracht van StrategieSuite

De kracht van StrategieSuite bij business modelling is dat wij vernieuwing van uw businessmodel koppelen aan visie, strategie en praktische implementatie. Zo wordt het één geheel. In een aantal stevige en inspirerende workshops nemen we u en uw team mee in de trends die écht impact gaan hebben op uw huidige businessmodel. Is dit er tegen bestand? Waar zitten de zwakke plekken? Waar is innovatie en verandering noodzakelijk? We bouwen met elkaar het businessmodel voor de toekomst, koppelen dit aan de visie en werken een haalbare strategie uit. Zo krijgt het plan voor business modelling de meeste kans van slagen.

Gratis introductie bijeenkomst

 

Hulp nodig bij business modelling?

Wilt u de hulp van StrategieSuite inschakelen voor business modelling? Of heeft u hulp nodig bij uw strategische planningstrategische keuzes of strategieontwikkeling? U bent van harte welkom bij ons op kantoor in het prachtige Lunteren. Om een afspraak te maken, kunt u ons bellen op 0341-820 000 of mailen via info@strategiesuite.nl. Samen zorgen we ervoor dat business modelling een groot succes wordt!

Business Modelling

 

 

 

 

StrategieSuite
Business Modelling in Lunteren

Dorpsstraat 22, 6741 AK Lunteren

Telefoonnummer: 0341 - 820 000

 

StrategieSuite

Villa 'De Eerdbeek'
Dorpsstraat 22
6741 AK Lunteren

Telefoon: 0341 - 820 000

De juiste keuzes voor de beste strategie

download brochure »

Brochure downloaden

Vul je gegevens in om de brochure te downloaden.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijft u zich nu vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief met seminars, updates en blogs gerelateerd aan strategie.

schrijf u in »